Usaglašen Pojedinačni kolektivni ugovor

Usaglašen Pojedinačni kolektivni ugovor
Usaglašen Pojedinačni kolektivni ugovor

Na današnjem sastanku u banjalučkom preduzeću „Jelšingrad livar“ livnica čelika danas je usaglašen Pojedinačni kolektivni ugovor. Kolektivnim ugovorom je utvrđeno da se radnicima obračunava godišnji odmor 20 dana, plus na tri godine staža jedan dan godišnjeg odmora, utvrđen je regres u visini zagarantovane plate, a može biti i veći ukoliko finansijska sredstva dozvoljavaju, o čemu će sindikat i poslodavac donositi odluku. Utvrđen je minuli rad po godini staža u iznosu od 0,5%.

Pregovorima su prisustvovali Zoran Ilić, predsjednik Sindikalne organizacije ovog preduzeća, Tane Peulić, sekretar Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske i Tomo Vujanović, generalni direktor preduzeća.

Predstavnici sindikata su na sastanku, od strane direktora preduzeća, informisani o trenutnom stanju u preduzeću. Naloga za proizvodnju ima dovoljno, plate se radnicima redovno isplaćuju, a prosječna plata u preduzeću iznosi oko 1200 KM. Napravljen je i Plan poslovanja za narednu godinu, koji omogućava servisiranje svih tekućih obaveza, kako prema radnicima, tako i prema dobavljačima. Dio novčanih sredstava predviđen je i za otplatu reprogramiranih obaveza.


e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!