У „Алумини“ поред производње мисле и на наталитет

У "Алумини" поред производње мисле и на наталитет
У "Алумини" поред производње мисле и на наталитет
Прије нешто више од четири и по године, Синдикат зворничке „Алумине“ одлучио је да новчано стимулише све раднике који се одлуче за брак или добију бебу. До данас, рођено је 243 дјеце и склопљено 119 бракова.

Дом зворничке породице Перић, прије нешто више од два мјесеца, постао је богатији за два нова члана, близанце Милицу и Вукана. Сестру и брата добили су Јована, Бојана и Богдан, а родитељи Слободанка и Дарко ће се потрудити да им пруже пажњу и љубав и изведу их на прави пут.

– У ово данашње вријеме да остану нормални. Јер данас све је другачије него кад смо ми расли. Није толико био доступан ни интернет. То нам је највећи циљ, да се школују, да их изведемо на прави пут, да они сутра буду прави људи, поштени, добри људи прије свега – каже Слободанка Перић, мајка петeро дјеце.

У свакодневним обавезама око беба родитељима помажу дјеца и баке, а финансијки је помогла компанија „Алумина“, у којој Дарко обавља посао бравара и поносан је на ову помоћ.

– Синдикат Алумине је помогао, на четврто дијете 700 марака и на пето дијете 800 марака. То значи много што се тиче Алумине, мени значи барем пуно, зато што сам радник те компаније – истакао је Дарко Перић, отац петеро дјеце.

Од октобра 2015. до данас, Синдикат „“лумине““новчано је наградио све раднике који су ступили у брак или постали родитељи. За свако вјенчање, Синдикат је дарoвао 300 марака, за прво рођено дијете 400, друго 500, а свако наредно са додатних 100 марака. Циљ је, кажу, „да нас буде више“.

– Лијеп је осјећај кад прођете Зворником кроз парк и видите дјецу која се играју и онда сконтате колико Алумина значи овом подручју, овом граду, овом крају и она улива сигурност, на страну то што ми дајемо, то је само мали вид пажње – наглашава Раденко Смиљанић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства „Алумине“.

Имајући у виду забрињавајуће демографске податке у Српској, примјер „Алумине’ требале би слиједити и многе друге компаније, јер од стимулисања породице и наталитета, користи ће имати друштво и цијела Република Српска.

Извор: www.rtrs.tv


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!