Тане Пеулић одржао састанак са предсједником УО „Алумине“

Тане Пеулић одржао састанак са предсједником УО „Алумине“
Тане Пеулић одржао састанак са предсједником УО „Алумине“

У оквиру редовног социјалног дијалога између синдиката и послодавца, јуче је одржан састанак Синдикалног одбора синдикалне организације металске индустрије и рударства са предсједником Управног одбора привредног друштва „Алумина“.

Представници синдиката покренули су питање  примјене Појединачног колективног уговора, тражећи да се постојећи примјењује, а уколико има потребе за одређеним измјенама, закључено је, да се на сљедећем састанку, крајем овог мјесеца, припреми приједлог анекса у Појединачном колективном уговору.

На састанку, у чијем раду је учествовао и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић, отворени су и преговори о утврђивању цијене рада за наредну годину.

Предсједник Управног одбора „Алумине“ Миле Матић презентовао је пословну ситуацију у компанији, те очекивања менаџмента „Алумине“ за наредну годину. Говорио је и о инвестиционим активностима у фабрици, али и проблемима који су присутни на свјетском тржишту.

На састанку је било говора и о проблематици превоза радника.

Договорено је да се крајем мјесеца одржи нови састанак синдиката и послодавца, када ће питања која су покренута током ових разговора, бити конкретизована.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!