Састанак Управног и Синдикалног одбора Алумина Зворник

Састанак Управног и Синдикалног одбора Алумина Зворник
Састанак Управног и Синдикалног одбора Алумина Зворник

Дана 5. новембра 2020.године одржан је састанак у Алумини Зворник коме су присуствовали Миле Матић, предсједник Управног одбора, Раденко Смиљанић, предсједник синдикалне организације, Живка Павловић, Сузана Драгићевић, Славиша Обрадовић и Синиша Новичић, чланови Синдикалног одбора, те Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

На састанку се разговарало о тренутном стању у предузећу, доношењу одлуке о исплати радницима ОЈ дјечији вртић „Невен“ који су због епидемиолошке ситуације на прерасподјели радног времена од марта мјесеца ове године.

Предсједник Управног одобра Миле Матић информисао је о стању у предузећу и нагласио да је предузеће радило све вријеме у пуном капацитету, да су исплаћене све плате са обавезама на плате, да су обезбјеђене довољне количине репроматеријала за несметану произвоњу и да није било отпуштања радника. Такође је истакао да се припремају планови производње за наредну пословну годину са увјерењем да ће све бити у складу са потребама тржишта, а очекује се и већи обим посла у односу на текућу годину.

Сви присутни су пружили потпуну подршку руководству у циљу обезбјеђења довољно налога за производњу и позвали све запослене да на својим радним мјестима извршавају радне задатке на вријеме и што квалитетније.

На приједлог предсједника гранског синдиката, Танета Пеулића да се за запослене раднике ОЈ дјечији вртић „Невен“ у наредном периоду исплаћује  плата у висини 80% од просјечне плате умјесто 75% колико је предложено од стране руководства и да се исплата врши све до почетка рада вртића када се сви радници враћају на своја радна мјеста, овај приједлог је једногласно прихваћен и од стране Управног одбора и од синдикалног одбора.

Синдикат је предложио руководству  предузећа да се дио радника из вртића ангажује на нека друга радна мјеста у радним јединицама гдје је то потребно(ресторан, економат и др.) док се не створе услови за нормалан рад вртића.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!