Састанак представника менаџмента и синдиката „КОСМОСА“ са надлежним министром

Састанак представника менаџмента и синдиката "КОСМОСА" са надлежним министром
Састанак представника менаџмента и синдиката "КОСМОСА" са надлежним министром

На захтјев предсједника Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулића одржан је радни састанак у министарству привреде и предузетништва Републике Српске са министром и савјетником министра. Састанку су присуствовали министар Вјекослав Петричевић и савјетник министра Момчило Новаковић, те Душан Бјештица генерални директор „КОСМОСА“ Бањалука и Михајло Зрнић предсједник синдикалне организације „КОСМОС“ Бањалука.

Састанку је присуствовао и Тане Пеулић, а тема састанка је била стање и перспективе предузећа „КОСМОС“ Бањалука.

Директор предузећа је информисао присутне о стварном стању у предузећу од почетка провођења процеса реструктуирања до данас, о проблемима и потешкоћама који прате предузеће, дуговањима и потраживањима према добављачима и запосленим радницима те могућем начину изласка из насталог стања.

Након расправе је договорено да ће надлежно министарство учинити све да се помогне предузећу у циљу превазилажења тренутног стања , те да менаџмент и министарство заједнички сачине програм са мјерама за излазак из настале ситуације који би предложили Влади Републике Српске као Скупштини акционара ради доношења одговарајућих одлука.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!