Ranka Mišić na Panevropskom regionalnom sindikalnom savjetu u Briselu

Panevropski regionalni sindikalni savjet (PERK) održava 5. generalnu skupštinu 5. decembra 2023. godine u Briselu. U ime Saveza sindikata Republike Srpske, Generalnoj skupštini, koja se održava u Evropskom ekonomskom i socijalnom komitetu, prisustvovaće predsjednica Ranka Mišić i Biljana Škrbić, član Komiteta žena PERK-a. Na dnevnom redu Generalne skupštine naći će se i socijalni dijalog, kao temelj demokratije. Naime, osnovni stub Evropskog socijalnog modela jeste poštovanje socijalnog dijaloga i uloga socijalnih partnera, uključujući poštovanje sindikalnih prava i prava na kolektivno pregovaranje. Nedavne krize su još jednom pokazale da su države koje imaju snažan socijalni dijalog i kolektivno pregovaranje bile u mogućnosti da pripreme učinkovit odgovor i rješenja, a gledajući iz ekonomskog i socijalnog ugla, bolje su djelovale. Panevropski regionalni sidikalni savjet smatra da je od izuzetne važnosti za države i institucije u Evropi da ulože napore usmjerene na poštovanje i jačanje socijalnog dijaloga i puno poštovanje sindikalnih prava. Na 5. generalnoj skupštini Panevropskog regionalnog sindikalnog savjeta biće predstavljen i Izvještaj o aktinostima za period 2020-2023. godina.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!