Проширена сједница Синдикалног одбора „SWISSLION“ ИАТ Требиње

Проширена сједница Синдикалног одбора "SWISSLION" ИАТ Требиње
Проширена сједница Синдикалног одбора "SWISSLION" ИАТ Требиње

Дана 16.08.2019. године у просторијама Регионалног синдикалног центра Требиње одржана је проширена сједница Синдикалног одбора „SWISSLION“ ИАТ Требиње. Сједницом је предсједавао Драган Симовић, извршни секретар Савеза синдиката Републике Српске за регионални центар Требиње. Састанку је присуствовао и Тане Пеулић предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

На састанку је извршен избор новог предсједника Синдикалне организације „SWISSLION“ ИАТ Требиње умјесто досадашњег предсједника Спасоја Игњатовића који је отишао у пензију. Избор је извршен у складу са Статутом Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске. За новог предсједника једногласно је изабран Митар Стриковић, досадашњи потпредсједник синдикалне организације.

Након избора разговарано је о тренутном стању у предузећу и ниским платама, одласку младих радника из предузећа као и начину на који се може побољшати материјално – социјални статус запослених.

Договорено је да се у што краћем року састане Синдикални одбор, утврде најбитнија питања за разговор са послодавцем, а по потреби и са власником предузећа у којима би учествовали предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, изврсни секретар и правник ССРС, а у циљу побољшања материјално – социјалног статуса свих запослених радника, а самим тим и очувања одлива радне снаге из предузећа.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!