Proširena sjednica Sindikalnog odbora „SWISSLION“ IAT Trebinje

Proširena sjednica Sindikalnog odbora "SWISSLION" IAT Trebinje
Proširena sjednica Sindikalnog odbora "SWISSLION" IAT Trebinje

Dana 16.08.2019. godine u prostorijama Regionalnog sindikalnog centra Trebinje održana je proširena sjednica Sindikalnog odbora „SWISSLION“ IAT Trebinje. Sjednicom je predsjedavao Dragan Simović, izvršni sekretar Saveza sindikata Republike Srpske za regionalni centar Trebinje. Sastanku je prisustvovao i Tane Peulić predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske.

Na sastanku je izvršen izbor novog predsjednika Sindikalne organizacije „SWISSLION“ IAT Trebinje umjesto dosadašnjeg predsjednika Spasoja Ignjatovića koji je otišao u penziju. Izbor je izvršen u skladu sa Statutom Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske. Za novog predsjednika jednoglasno je izabran Mitar Striković, dosadašnji potpredsjednik sindikalne organizacije.

Nakon izbora razgovarano je o trenutnom stanju u preduzeću i niskim platama, odlasku mladih radnika iz preduzeća kao i načinu na koji se može poboljšati materijalno – socijalni status zaposlenih.

Dogovoreno je da se u što kraćem roku sastane Sindikalni odbor, utvrde najbitnija pitanja za razgovor sa poslodavcem, a po potrebi i sa vlasnikom preduzeća u kojima bi učestvovali predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske, izvrsni sekretar i pravnik SSRS, a u cilju poboljšanja materijalno – socijalnog statusa svih zaposlenih radnika, a samim tim i očuvanja odliva radne snage iz preduzeća.


e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!