Проширена сједница синдикалног одбора Превент д.о.о. Сребреница

Проширена сједница синдикалног одбора Превент д.о.о. Сребреница
Проширена сједница синдикалног одбора Превент д.о.о. Сребреница

Данас је у просторијама предузећа Превент д.о.о. Сребреница одржан проширени састанак синдикалног одбора синдикалне организације Превент д.о.о. Сребреница. Састанку су поред чланова синдикалног одбора присуствовали и предјседник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић и повјереник за синдикалну канцеларију Сребеница Милан Јовановић.

На састанку је разговарано о актуелној ситуацији у предузећу, и донесен је заједнички закључак да се директору предузећа упути позив за отпочињање преговора о Појединачном колективном уговору за запослене у Превент д.о.о. Сребреница. Предсједник Пеулић је упознао чланове синдикалног одбора са активностима које се проводе на нивоу гранског синдиката и Савеза синдиката Републике Српске у циљу побољшања материјалног статуса свих радника у Републици Српској.

Након овог састанка одржан је и састанак са директором предузећа Хајрудином Омерчићем. Предсједник Пеулић је упознао директора са закључком синдикалног одбора те је договорено да преговори око Појединачног колективног уговора отпочну у року од 15 дана, а да ће тачан термин бити усаглашен са предсједником синдикалне организације.

Директор је присутне упознао са тренутном ситуацијом у предузећу, те је заједнички закључено да сви запослени требају дати свој допринос како би ово углавном извозно орјентисано предузеће сачувало своју позицију на тржишту, а посебно у смислу квалитета производа и поштовања преузетих рокова за испоруку производа.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!