Proširena sjednica sindikalnog odbora Prevent d.o.o. Srebrenica

Danas je u prostorijama preduzeća Prevent d.o.o. Srebrenica održan prošireni sastanak sindikalnog odbora sindikalne organizacije Prevent d.o.o. Srebrenica. Sastanku su pored članova sindikalnog odbora prisustvovali i predjsednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Tane Peulić i povjerenik za sindikalnu kancelariju Srebenica Milan Jovanović.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj situaciji u preduzeću, i donesen je zajednički zaključak da se direktoru preduzeća uputi poziv za otpočinjanje pregovora o Pojedinačnom kolektivnom ugovoru za zaposlene u Prevent d.o.o. Srebrenica. Predsjednik Peulić je upoznao članove sindikalnog odbora sa aktivnostima koje se provode na nivou granskog sindikata i Saveza sindikata Republike Srpske u cilju poboljšanja materijalnog statusa svih radnika u Republici Srpskoj.

Nakon ovog sastanka održan je i sastanak sa direktorom preduzeća Hajrudinom Omerčićem. Predsjednik Peulić je upoznao direktora sa zaključkom sindikalnog odbora te je dogovoreno da pregovori oko Pojedinačnog kolektivnog ugovora otpočnu u roku od 15 dana, a da će tačan termin biti usaglašen sa predsjednikom sindikalne organizacije.

Direktor je prisutne upoznao sa trenutnom situacijom u preduzeću, te je zajednički zaključeno da svi zaposleni trebaju dati svoj doprinos kako bi ovo uglavnom izvozno orjentisano preduzeće sačuvalo svoju poziciju na tržištu, a posebno u smislu kvaliteta proizvoda i poštovanja preuzetih rokova za isporuku proizvoda.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!