Преговори о формирању синдикалне организације у ДОБОЈ ИНЕКС

Преговори о формирању синдикалне организације у ДОБОЈ ИНЕКС
Преговори о формирању синдикалне организације у ДОБОЈ ИНЕКС

Дана, 20.01.2021.године одржан је састанак у предузећу ДОБОЈ ИНЕКС цинкаона Руданка.

Састанку су присуствовали проф.др Драган Ђурановић директор-власник предузећа,  Милан Јондић, повјереник синдикалних организација,  Зоран Ђедовић, извршни секретар за синдикални центар Добој и  Тане Пеулић, предсједник гранског синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

На састанку је разговарано о формирању синдикалних организација у предузећу.  Ђурановић је информисао о стању у предузећу и истакао да предузеће има савремену опрему и технологију, да има довољно посла, бруто плате се редовно исплаћују, те да су превоз и топли оброк  обезбијеђени. Исто тако је изразио спремност и задовољство да се формира синдикат у предузећу са циљем да у предузећу функционише квалитетан социјални дијалог.  Пеулић је информисао о организацији Савеза синдиката Републике Српске и гранског синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, као и задовољство што послодавац да треба да се формира синдикат што је од заједничког интереса како за раднике тако и за послодавца.

Након дугих расправа договорено је да се формира Синдикална организација до краја јануара мјесеца,  Задужује се Јондић Милан да у својству повјереника прикупи приступнице закаже  конституирајућу сједницу на којој се бира синдикални одбор и предсједник Синдикалне организације, те на сједницу позвати Зорана Ђедовића и Тану Пеулића.

Договорено је да се припреми Нацрт појединачног колективног уговора за запослене у предузећу а усаглашавање и потписивање истог ће  бити  одмах по избору чланова Синдикалног одбора и предсједника.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!