Pregovori o formiranju sindikalne organizacije u DOBOJ INEKS

Dana, 20.01.2021.godine održan je sastanak u preduzeću DOBOJ INEKS cinkaona Rudanka.

Sastanku su prisustvovali prof.dr Dragan Đuranović direktor-vlasnik preduzeća,  Milan Jondić, povjerenik sindikalnih organizacija,  Zoran Đedović, izvršni sekretar za sindikalni centar Doboj i  Tane Peulić, predsjednik granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske.

Na sastanku je razgovarano o formiranju sindikalnih organizacija u preduzeću.  Đuranović je informisao o stanju u preduzeću i istakao da preduzeće ima savremenu opremu i tehnologiju, da ima dovoljno posla, bruto plate se redovno isplaćuju, te da su prevoz i topli obrok  obezbijeđeni. Isto tako je izrazio spremnost i zadovoljstvo da se formira sindikat u preduzeću sa ciljem da u preduzeću funkcioniše kvalitetan socijalni dijalog.  Peulić je informisao o organizaciji Saveza sindikata Republike Srpske i granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske, kao i zadovoljstvo što poslodavac da treba da se formira sindikat što je od zajedničkog interesa kako za radnike tako i za poslodavca.

Nakon dugih rasprava dogovoreno je da se formira Sindikalna organizacija do kraja januara mjeseca,  Zadužuje se Jondić Milan da u svojstvu povjerenika prikupi pristupnice zakaže  konstituirajuću sjednicu na kojoj se bira sindikalni odbor i predsjednik Sindikalne organizacije, te na sjednicu pozvati Zorana Đedovića i Tanu Peulića.

Dogovoreno je da se pripremi Nacrt pojedinačnog kolektivnog ugovora za zaposlene u preduzeću a usaglašavanje i potpisivanje istog će  biti  odmah po izboru članova Sindikalnog odbora i predsjednika.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!