Predsjedništvo Saveza sindikata Republike Srpske poziva Ministarstvo pravde RS da nastavi pregovore sa Sindikatom pravosuđa RS

Predsjedništvo Saveza sindikata Republike Srpske pružilo je punu podršku radnicima zaposlenim u pravosuđu, koji su sedmi dan u štrajku, cijeneći da je štrajk realan i opravdan i da se provodi u skladu sa Zakonom o štrajku RS.

Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić pozvala je još jednom Ministarstvo pravde Republike Srpske da nastavi pregovore sa Sindikatom pravosuđa Republike Srpske i pronađe rješenje, kako bi radnici u pravosuđu dobili povećanje plata, a građani svoju uslugu. Važno je da se postigne dogovor i da radnici u pravosuđu ostvare svoje zahtjeve, koji su realni i opravdani.

Sa sjednice Predsjedništva Saveza sindikata Republike Srpske poručeno je da nikome štrajk nije cilj, već poboljšanje socijalnog i materijalnog položaja radnika. Na redovnoj sjednici Predsjedništva Saveza sindikata Republike Srpske, koja je održana danas u Domu sindikata u Banjoj Luci, raspravljano je o temama koje su značajne za sve radnike u Srpskoj, od primjene najniže plate, do povećanja ostalih plata.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!