Предсједница Синдиката радника у грађевинарству и СКД РС Драгана Врабичић у гатачком “ Водоводу „

Предсједница Синдиката радника у грађевинарству и СКД РС Драгана Врабичић у гатачком " Водоводу "
Предсједница Синдиката радника у грађевинарству и СКД РС Драгана Врабичић у гатачком " Водоводу "

Запослени у предузећу  “ Водовод “ Гацко, након што су дан почели генералним штрајком, послије 5 часова ставили су мораторијум на ову одлуку. Одлука је донесена након договора са општинским руководством и предсједницом Синдиката радника у грађевинарству и стамбено – комуналним дјелатностима Републике Српске Драганом Врабичић. На састанку је договорена и израда унутрашње реорганизације предузећа.

Дио услова које су радници поставили је испуњен, октобарска плата је исплаћена прошле седмице, а новембарска би требало да буде исплаћена до краја мјесеца.

“ Договорена је исплата новембарске плате у пуном износу, а остало иде по договору. Нормално, добили смо од начелника општине Гацко обећање и за одређене послове, који би предузећу у скорије вријеме донијели добит и корист, те би с тим приходима предузеће могло да крене са изласком из кризе. „, изјавио је Бошко Бејат, предсједник Штрајкачког одбора.

Запослени у предузећу подржавају договор са челницима општине, тврде да стање у предузећу никада није било теже.

“ Ја вјерујем да ће дио обећања бити испуњен и да ће општинско руководство помоћи овом предузећу, које је од приоритета за живот грађана општине Гацко. Срамота је да се овако нешто уопште дешава. “ , изјавила је Наташа Тодоровић, радница овог предузећа.

Предсједница Синдиката радника у грађевинарству и стамбено – комуналним дјелатностима Републике Српске Драгана Врабичић која је учествовала у преговорима, потврдила је да је приоритет израда плана унутрашње консолидације предузећа. Први разговори најављени су већ за сутра.

“ Они ће да направе програм консолидације, начина исплате и висине исплате плата радницима гатачког водовода, што значи да ће се у одређеном периоду исплаћивати плате које договоре начелник општине и синдикална организација. „

Такође је изразила жаљење због лошег односа директора предузећа Горана Лучића који није хтио да разговара са синдикалцима.

„Не видим зашто директор није хтио разговарати, јер ја сам ту само из разлога да заступам интересе људи  који су чланови синдиката. „

Директор није хтио да разговара ни са новинарима, а предсједник Штрајкачког одбора рекао је да је било и притисака и уцјена да се одустане од штрајка.

“ Осим гранта који је планиран и у потпуности исплаћен, планирамо увести предузеће и у радове око реконструкције водоводне и канализационе мреже, а вриједност тих радова у овој години ће бити негдје око 160 хиљада КМ. „ , изјавио је Јовица Антуновић, замјеник начелника општине Гацко. Такође рекао је да очекује да руководство предузећа изради програм консолидације предузећа.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!