Подршка синдиката „Алумине“ и Синдиката металске индустрије и рударства РС избору Мила Матића

Подршка синдиката "Алумине" и Синдиката металске индустрије и рударства РС избору Мила Матића (Фото СРНА))
Подршка синдиката "Алумине" и Синдиката металске индустрије и рударства РС избору Мила Матића (Фото СРНА))

Синдикална организација „Алумина“ Зворник и Синдикат металске индустрије и рударства Републике Српске дају пуну подршку новоименованом предсједнику Управног одбора овог привредног друштва Милу Матићу, рекао је данас у Зворнику предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић.

Пеулић је, након састанка представника синдиката предузећа и предсједника Управног одбора, истакао да је разговарано о побољшању материјално – социјалног положаја радника, смањењу трошкова пословања и извршавању плана производње за ову годину.

„Од предсједника Управног одбора смо чули да иду нови пројекти који гарантују квалитетнију и боље плаћену производњу, а оно што је за Синдикат најважније, неће бити отпуштања, односно вишка радника. Сматрам да се са Матићем и његовим сарадницима може остварити искорак у свијетлу будућности овог колектива. Разговори су ишли у правцу да заједничким снагама запослених, Управног одбора и менаџмента „Алумине“, уз подршку Синдиката, буду извршени сви производни планови до краја пословне године.“ рекао је Пеулић.

Он је нагласио да су нови пројекти предуслов за нове уговоре за наредну пословну годину који ће омогућити да се, у складу са колективним уговором, већ у децембру може разговарати о могућем повећању цијене рада за идућу годину. Потребно је извршити план производње, имајући у виду одређене веома битне инвестиције које су у току у овом предузећу.

Синдикат ће са менаџментом предузећа наставити разговоре о реализацији свих питања о којима је било ријечи на данашњем састанку. И у ранијем периоду, када је Матић, након одласка Фабрике глинице Бирач у стечај, био први предсједник Управног одбора, била су реализована сва питања – повећање плата, увећања цијене рада, потписивање колективног уговора.

Предсједник Пеулић је истакао да је компанија Алумина изузетан примјер сарадње између Синдиката и послодавца као социјалних партнера.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!