Отворен нови погон у градишком “ ПМП Јелшинграду „

Отворен нови погон у градишком 'ПМП Јелшинграду
Отворен нови погон у градишком 'ПМП Јелшинграду

Импозантној свечаности, уприличеној  поводом отварања новог производног погона фабрике ‘ПМП Јелшинград’ из Градишке присуствовао је и потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске Тане Пеулић.  Ради се о  потпуно опремљеној фабричкој хали површине 5500 квадратниох метара, у којој ће бити запослено 100 радника.

Свечаности уприличеној поводом отварања новог производног погона фабрике 'ПМП Јелшинград' из Градишке присуствовао је и потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске Тане Пеулић
Свечаности уприличеној поводом отварања новог производног погона фабрике ‘ПМП Јелшинград’ из Градишке присуствовао је и потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске Тане Пеулић

-Веома је важно да нови погон омогућује  одличне услове за рад, по свјетским стандардима. Охрабрују и информације које смо добили од власника компаније господина Ђулијана Поца и генералног директора господина Бранислава Бањца, да се посебан акценат ставља на школовање нових кадрова и повећање личних примања, рекао је предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС Тане Пеулић.

Након свечаног пресјецања врпце предсједник Пеулић разговарао је са предсједником  Синдикалне организације ‘ПМП Јелшинград’ Перицом Прашталом и радницима, те са директором за правна и кадровска питања Ранком Девићем о потписивању ПКУ.

Боравак на свечаности у 'ПМП Јелшинграду' искориштен је и са контактима и разговорима и са осталим званицама из различитих сфера политичког и привредног живота РС
Боравак на свечаности у ‘ПМП Јелшинграду’ искориштен је и са контактима и разговорима и са осталим званицама из различитих сфера политичког и привредног живота РС

Боравак на свечаности у ‘ПМП Јелшинграду’ искориштен је и са контактима и разговорима и са осталим званицама из различитих сфера политичког и привредног живота РС.

Отварању нове фабрике у Градишци присуствовали су и предсједник Републике Српске Милорад Додик, начелник општине Градишка Зоран Аџић и други високи званичници из политичког и привредног живота Републике Српске и Италије.

Фабрика ‘Јелшинград“ након стечаја приватизована је 2006. године. Њен власник, италијанска компанија ПМП, повећала је број радника са тадашњих 50 на 200. Ускоро се планира пријем још 100 радника, а у наредне три године се  годишњи приход од 20 милиона конвертибилних марака планира удвостручити. ‘ПМП Јелшинград’ је специјализовани произвођач великих челичних варених конструкција, за потребе свјетских челичана, рафинерија и осталих погона.

Пратите нас на фејсбуку, лајкујте страницу Савеза синдиката Републике Српске


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!