Otvoren novi pogon u gradiškom “ PMP Jelšingradu „

Otvoren novi pogon u gradiškom 'PMP Jelšingradu
Otvoren novi pogon u gradiškom 'PMP Jelšingradu

Impozantnoj svečanosti, upriličenoj  povodom otvaranja novog proizvodnog pogona fabrike ‘PMP Jelšingrad’ iz Gradiške prisustvovao je i potpredsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Tane Peulić.  Radi se o  potpuno opremljenoj fabričkoj hali površine 5500 kvadratnioh metara, u kojoj će biti zaposleno 100 radnika.

Svečanosti upriličenoj povodom otvaranja novog proizvodnog pogona fabrike 'PMP Jelšingrad' iz Gradiške prisustvovao je i potpredsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Tane Peulić
Svečanosti upriličenoj povodom otvaranja novog proizvodnog pogona fabrike ‘PMP Jelšingrad’ iz Gradiške prisustvovao je i potpredsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Tane Peulić

-Veoma je važno da novi pogon omogućuje  odlične uslove za rad, po svjetskim standardima. Ohrabruju i informacije koje smo dobili od vlasnika kompanije gospodina Đulijana Poca i generalnog direktora gospodina Branislava Banjca, da se poseban akcenat stavlja na školovanje novih kadrova i povećanje ličnih primanja, rekao je predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva RS Tane Peulić.

Nakon svečanog presjecanja vrpce predsjednik Peulić razgovarao je sa predsjednikom  Sindikalne organizacije ‘PMP Jelšingrad’ Pericom Praštalom i radnicima, te sa direktorom za pravna i kadrovska pitanja Rankom Devićem o potpisivanju PKU.

Boravak na svečanosti u 'PMP Jelšingradu' iskorišten je i sa kontaktima i razgovorima i sa ostalim zvanicama iz različitih sfera političkog i privrednog života RS
Boravak na svečanosti u ‘PMP Jelšingradu’ iskorišten je i sa kontaktima i razgovorima i sa ostalim zvanicama iz različitih sfera političkog i privrednog života RS

Boravak na svečanosti u ‘PMP Jelšingradu’ iskorišten je i sa kontaktima i razgovorima i sa ostalim zvanicama iz različitih sfera političkog i privrednog života RS.

Otvaranju nove fabrike u Gradišci prisustvovali su i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić i drugi visoki zvaničnici iz političkog i privrednog života Republike Srpske i Italije.

Fabrika ‘Jelšingrad“ nakon stečaja privatizovana je 2006. godine. Njen vlasnik, italijanska kompanija PMP, povećala je broj radnika sa tadašnjih 50 na 200. Uskoro se planira prijem još 100 radnika, a u naredne tri godine se  godišnji prihod od 20 miliona konvertibilnih maraka planira udvostručiti. ‘PMP Jelšingrad’ je specijalizovani proizvođač velikih čeličnih varenih konstrukcija, za potrebe svjetskih čeličana, rafinerija i ostalih pogona.

Pratite nas na fejsbuku, lajkujte stranicu Saveza sindikata Republike Srpske


NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!