Održani pregovori u „Alumini“

U Zvorniku su u petak, 13. oktobra 2023. godine, održani pregovori delegacije Sindikalne organizacije privrednog društva „Alumina“ d.o.o. Zvornik i Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske sa predsjednikom Upravnog odbora „Alumine“. Zaključeno je da prevoz za zaposlene radnike u „Alumini“ za naredni period bude organizovan u skladu sa usaglašenim prijedlogom poslodavca i sindikata, a do tada će se koristiti dosadašnji način prevoza. Što se tiče isplate 13. plate, dogovoreno je da se u roku od 15 dana sastanu delegacije Uprave i Sindikata „Alumine“ i donesu konačan prijedlog. Pregovori oko cijene rada za poslovnu 2024. godinu i druga davanja (regres i ostalo), u skladu sa Pojedinačnim kolektivnim ugovorom, biće završeni do kraja tekuće godine.

Pregovorima su prisustvovali predsjednik Sindikalne organizacije „Alumine“ Aleksandar Sejmenović, potpredsjednik Sindikalne organizacije Slaviša Obradović, predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Radenko Smiljanić, sekretar granskog sindikata Tane Peulić,  predsjednik Upravnog odbora privrednog društva „Alumina“ d.o.o. Zvornik Zoran Stevanović i član Upravnog odbora Zoran Obrenović.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!