Одржана сједница синдикалне организације “ KOLEKTOR CCL “ Србац

Одржана сједница синдикалне организације " KOLEKTOR CCL " Србац
Одржана сједница синдикалне организације " KOLEKTOR CCL " Србац

Дана 13.09.2018. године одржана је сједница индикалне организације “ KOLEKTOR CCL “ Србац. Састанку је присуствовао Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

На састанку је разговарано о поштивању радничких и синдикалних права, активностима око усаглашавања и потписивања Појединачног колективног уговора за запослене у предузећу и подношењу жалбе на рјешења о кориштењу годишњег одмора.

Након дуже расправе констатовано је да се сва права поштују, да су плате редовне као и обавезе на плате, топли оброк и превоз су обезбјеђени, као и квалитетни услови рада и заштите на раду.

Донесени су и следећи

ЗАКЉУЧЦИ

  1. Задужује се синдикални одбор да настави активности са директором и предсједником гранског синдиката око усаглашавања и потписивања Појединачног колективног уговора

  2. Да се поднесе жалба директору предузећа на Рјешења о кориштењу годишњег одмора у складу са чланом 80. став 2. Закона о раду.

Предсједник гранског синдиката Тане Пеулић изразио је задовољство радом и јединством синдикалне организације и вјерује да ће Директор предузећа са синдикатом усагласити и потписати Појединачни колективни уговор и створити све претпоставке за нормалан рад и међусобне односе између послодавца и синдиката.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!