Oдржан састанак у ВЗ ОРАО Бијељина

Oдржан састанак у ВЗ ОРАО Бијељина
Oдржан састанак у ВЗ ОРАО Бијељина

Дана 11.12.2020.године, одржан је хитан састанак у ВЗ „Орао“ Бијељина.  На састанку су присуствовали Младен Стојановић и Младен Лемез, извршни директори предузећа, Драган Лонтош предсједник синдикалне организације, Свјетлана Бошковић члан Републичког одбора гранског синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске  и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске. На састанку је разговарано о стању у предузећу након изненадне смрти генералног директора предузећа.

Извршни директори су информисали присутне о стању предузећа и  истакли да има довољно уговора за производњу како за децембар мјесец тако и за наредних шест и више мјесеци,да се обавезе према радницима у вези плата и обавеза на плате редовно извршавају и да се обавезе према добављачима извршавају, те  да ће се тај тренд наставити и у будуће. Такође су истакли  да се морају сви запослени још више ангажовати на извршењу својих радних задатака како не би дошли у ситуацију да се не испоштују уговорени рокови према купцима.
Посебно је истакнуто да је предузеће под руководством преминулог директора подигло изузетно висок степен озбиљности у погледу извршења уговорених послова како у квалитету тако и у постојању уговорених рокова, те да се овакав тренд мора  наставити у наредном периоду.

Предсједник синдиката информисао је присутне да су сви запослени тешко прихватили губитак директора компаније који је свим запосленима уливао наду кроз дугорочно обезбјеђење посла за све запослене, да се исплаћују редовно бруто плате и да предузеће има дугорочну перспективу свог развоја.

Исто тако је истакнуто да су сви запослени спремни да извршавају своје радне задатке на вриеме и ако имају потребе да раде прековремено у циљу  правовременог завршетка уговорних обавеза. Пеулић је изразио своје задовољство што предузеће има довољно налога за производњу, што се редовно исплаћују плате и обавезе на плате, а посебно што се поштује социјални дијалог између послодаваца и синдиката. На крају расправе сви су се сложили да овакав тренд треба наставити и да се ​​ од Надзорног одбора предузећа тражи  именовање директора како не би дошло до било каквих нежељених посљедица.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!