Konferencija IndustriAll Europe pod sloganom „Moć u sindikatu“

Polugodišnja  konferencija IndustriAll Europe održava se u Solunu, u Grčkoj, od 31. maja do 1. juna 2023. godine pod sloganom „Moć u sindikatu“. Na istom mjestu je 30. maja  održana posebna omladinska manifestacija „Snažan glas za mlade industrijske radnike u Evropi“. Na Konferenciji u Solunu učestvuje Danko Ružičić, potpredsjednik Saveza sindikata Republike Srpske za privredu. Ovo je, od pandemije, prvi veliki evropski skup sindikalnih aktivista iz organizacija članica  IndustriAll Europe.

Na Konferenciji učestvuje skoro 500 nacionalnih sindikalnih delegata, uključujući generalne sekretare i predsjednike 119 industrijskih sindikata iz 34 zemlje. Događaju prisustvuje novoizabrani generalni sekretar EKS-a Ester Linč. Konferencija će dati delegatima priliku da se osvrnu na dvije godine rada evropskih sindikata od  onlajn kongresa 2021. godine i da razgovaraju o strateškim prioritetima  organizacije za naredne dvije godine, do sljedećeg Kongresa koji će biti održan 2025. godine. Učesnici će razmijeniti stavove o tome kako  izgraditi sindikalnu moć i ojačati  bazu članstva da bi uspjeli u  borbi za jake, održive industrijske poslove u Evropi, poštene plate i uslove rada i Evropsku solidarnost i mir.

Po prvi put,  IndustriAll Europe pokreće nagradu “Različitost na poslu” kako bi odao priznanje istaknutim lokalnim sindikalnim inicijativama u oblasti jednakih mogućnosti.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!