Изабрано синдикално руководтсво у ТРБ Братунац

Изабрано синдикално руководтсво у ТРБ Братунац
Изабрано синдикално руководтсво у ТРБ Братунац

Дана, 24. 05. 2021. године одржана је изборна сједница Синдикалног одбора ТРБ Братунац. Сједници је присуствовао Тане Пеулић предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

На састанку је разматран Извјештај о раду и финансијски извјештај за претходни период који су једногласно усвојени. Извршено је конституисање синдикалног одбора и извршен је избор предсједника Синдикалне организације. За избор предсједника  била су  два кандидата, међу којима је један кандидат одустао од кандидатуре уз жељу да  Сундикални одбор буде јединствен, и да ради  у интересу члана. За предсједника изабрана Дарија Тешић.

Пеулић је честитао изабраним члановима Синдикалног одбора и изабраној предсједници и упознао присутне о ​​улози синдиката и синдикалног одбора као социјалног партнера у циљу заштите права свих запослених чланова синдиката, а посебно истакао потребу за што већим учлањењем јер само масовни синдикат може остварити сва права предвиђена Законом о раду и потписаним колективним уговором.

Након завршеног састанка у ТРБ БРАТУНАЦ, Пеулић је присуствовао преговорима синдикалног одбора и директора у ПРЕВЕНТ Сребреница.

Тема преговора је потписан заједнички колективни уговор и приједлог управе компаније око смањења плате за запослене у администрацији.

Договорено је да се до краја мјесеца маја треба потписати колективни уговор а након тога да се разговара о захтјеву управе.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!