Izabrano sindikalno rukovodtsvo u TRB Bratunac

Dana, 24. 05. 2021. godine održana je izborna sjednica Sindikalnog odbora TRB Bratunac. Sjednici je prisustvovao Tane Peulić predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske.

Na sastanku je razmatran Izvještaj o radu i finansijski izvještaj za prethodni period koji su jednoglasno usvojeni. Izvršeno je konstituisanje sindikalnog odbora i izvršen je izbor predsjednika Sindikalne organizacije. Za izbor predsjednika  bila su  dva kandidata, među kojima je jedan kandidat odustao od kandidature uz želju da  Sundikalni odbor bude jedinstven, i da radi  u interesu člana. Za predsjednika izabrana Darija Tešić.

Peulić je čestitao izabranim članovima Sindikalnog odbora i izabranoj predsjednici i upoznao prisutne o ​​ulozi sindikata i sindikalnog odbora kao socijalnog partnera u cilju zaštite prava svih zaposlenih članova sindikata, a posebno istakao potrebu za što većim učlanjenjem jer samo masovni sindikat može ostvariti sva prava predviđena Zakonom o radu i potpisanim kolektivnim ugovorom.

Nakon završenog sastanka u TRB BRATUNAC, Peulić je prisustvovao pregovorima sindikalnog odbora i direktora u PREVENT Srebrenica.

Tema pregovora je potpisan zajednički kolektivni ugovor i prijedlog uprave kompanije oko smanjenja plate za zaposlene u administraciji.

Dogovoreno je da se do kraja mjeseca maja treba potpisati kolektivni ugovor a nakon toga da se razgovara o zahtjevu uprave.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!