Договорена исплата регреса у ливници челика „Јелшинград ЛИВАР“ Бања Лука

Договорена исплата регреса у ливници челика „Јелшинград ЛИВАР“ Бања Лука
Договорена исплата регреса у ливници челика „Јелшинград ЛИВАР“ Бања Лука

Дана 27. јула 2020.године одржан је радни састанак са генералним директором ливнице челика „Јелшинград ЛИВАР“ Бања Лука. Поред  генералног директора Миодрага Брдара, састанку су присуствовали Драго Божић, предсједник синдикалне организације овог предузећа и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

На састанку је разговарано о стању у предузећу, исплатама плата, уплатама обавеза  на плате, здравственом стању запослених и примјени заштитних средстава у вријеме пандемије вируса корона.

Директор је информисао представнике синдиката да је предузеће са шестим мјесецом ове године остварило позитиван пословни резултат, да су исплаћене све бруто плате, да се у цјелости поштују мјере државних органа у вези коришћења заштитних средстава и заштитне опреме.

Такође је информисао  да је предузеће имало пад производње због вируса корона и да је поднесен захтјев за дио средстава из Фонда, али да је захтјев одбијен из разлога што је у мјесецу априлу био бољи пословни резултат у односу на исти период прошле године, иако није испуњен план.

На захтјев синдикалне организације, разговарано је о исплати регреса за 2020.годину и постигнут је договор да се регрес ипслати у три  рате и то  до 31.12.2020.године с тим што би прва рата требала да се исплати  у октобру 2020.године.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!