Dogovorena isplata regresa u livnici čelika „Jelšingrad LIVAR“ Banja Luka

Dogovorena isplata regresa u livnici čelika „Jelšingrad LIVAR“ Banja Luka
Dogovorena isplata regresa u livnici čelika „Jelšingrad LIVAR“ Banja Luka

Dana 27. jula 2020.godine održan je radni sastanak sa generalnim direktorom livnice čelika „Jelšingrad LIVAR“ Banja Luka. Pored  generalnog direktora Miodraga Brdara, sastanku su prisustvovali Drago Božić, predsjednik sindikalne organizacije ovog preduzeća i Tane Peulić, predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske.

Na sastanku je razgovarano o stanju u preduzeću, isplatama plata, uplatama obaveza  na plate, zdravstvenom stanju zaposlenih i primjeni zaštitnih sredstava u vrijeme pandemije virusa korona.

Direktor je informisao predstavnike sindikata da je preduzeće sa šestim mjesecom ove godine ostvarilo pozitivan poslovni rezultat, da su isplaćene sve bruto plate, da se u cjelosti poštuju mjere državnih organa u vezi korišćenja zaštitnih sredstava i zaštitne opreme.

Takođe je informisao  da je preduzeće imalo pad proizvodnje zbog virusa korona i da je podnesen zahtjev za dio sredstava iz Fonda, ali da je zahtjev odbijen iz razloga što je u mjesecu aprilu bio bolji poslovni rezultat u odnosu na isti period prošle godine, iako nije ispunjen plan.

Na zahtjev sindikalne organizacije, razgovarano je o isplati regresa za 2020.godinu i postignut je dogovor da se regres ipslati u tri  rate i to  do 31.12.2020.godine s tim što bi prva rata trebala da se isplati  u oktobru 2020.godine.


Najvažnije aktivnosti Saveza sindikata Republike Srpske u borbi za radnička prava