U Vladi RS danas počinju pregovori predsjednika granskih sindikata budžetskih i fondovskih korisnika sa predsjednikom Vlade Republike Srpske

Nakon zatraženog sastanka predsjednika granskih sindikata budžetskih i fondovskih korisnika Saveza sindikata Republike Srpske sa predsjednikom Vlade Republike Srpske i resornim ministarstvima, iz Vlade RS je stigao  poziv za početak pregovora. Sastanak će biti održan danas u zgradi Vlade Srpske, sa početkom u 12.00 časova. Na pregovore sa predsjednikom Vlade RS Radovanom Viškovićem idu predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture RS Dragan Gnjatić, predsjednica Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS Anica Jondić,  predsjednik Sindikata pravosuđa RS Siniša Petrović, predsjednik Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi RS Branko Zelenović i predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS Nikola Crnčević.

Sindikati budžetskih i fondovskih korisnika, koji djeluju u Savezu sindikata RS, a predstavljaju radnike zaposlene u obrazovanju, nauci, kulturi, policiji, lokalnoj samoupravi, upravi i javnim službama, pravosuđu, zdravstvu i socijalnoj zaštiti, tražiće u skladu sa Zaključcima Predsjedništva Saveza sindikata RS, raspakivanje zakona o platama u Republici Srpskoj u smislu posebnog iskazivanja naknada za topli obrok i regres na postojeće koeficijente, a biće riječi i o zakonskoj obavezi utvrđivanja cijene rada budžetskim korisnicima za 2022. godinu.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!