U Banjaluci nastavljena Vanredna sjednica Predsjedništva Saveza sindikata RS – Sutra u 12.00 časova sastanak sa predsjednikom Vlade Republike Srpske

U Banjaluci nastavljena Vanredna sjednica Predsjedništva Saveza sindikata RS - Sutra u 12.00 časova sastanak sa predsjednikom Vlade Republike Srpske

U Banjaluci je 22.11.2021. godine nastavljena Vanredna sjednica Predsjedništva Saveza sindikata Republike Srpske, a predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je 23. novembra 2021. godine u 12.00 časova na sastanak predstavnike Saveza sindikata, nakon što je Predsjedništvo Saveza sindikata RS u subotu 20.11.2021. godine, nakon Vanredne sjednice Predsjedništva, zauzelo jasan stav o realizaciji dogovora između Vlade RS i Unije udruženja poslodavaca. Na sjednici se raspravljalo o dogovoru između Unije udruženja poslodavaca i Vlade Republike Srpske, kojim je predviđeno smanjenje  zbirne stope doprinosa u Republici Srpskoj sa 32,8% na 31%, zatim prelaska obračuna neoporezivog dijela plate sa neto iznosa od 700 KM na bruto iznos od 1.000 KM i smanjenja poreza na platu sa 10% neto plate na 8% bruto plate.

Savez sindikata RS je još u subotu 20.11.2021. godine saopštio da je dogovor između Unije udruženja poslodavaca i Vlade Republike Srpske potpuno neprihvatljiv i sraman za radnike u Republici Srpskoj, jer će takvom odlukom radnici u Srpskoj dobiti povećanje plate u iznosu od mizernih 14 do 20 KM. Nastavak Vanredne sjednice Predsjedništva Saveza sindikata Republike Srpske planiran je sutra 23.11.2021. godine, nakon sastanka sa predsjednikom Vlade RS Radovanom Viškovićem.

Najvažnije aktivnosti Saveza sindikata Republike Srpske u borbi za radnička prava