У Бањалуци настављена Ванредна сједница Предсједништва Савеза синдиката РС – Сутра у 12.00 часова састанак са предсједником Владе Републике Српске

У Бањалуци настављена Ванредна сједница Предсједништва Савеза синдиката РС - Сутра у 12.00 часова састанак са предсједником Владе Републике Српске

У Бањалуци је 22.11.2021. године настављена Ванредна сједница Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске, а предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић позвао је 23. новембра 2021. године у 12.00 часова на састанак представнике Савеза синдиката, након што је Предсједништво Савеза синдиката РС у суботу 20.11.2021. године, након Ванредне сједнице Предсједништва, заузело јасан став о реализацији договора између Владе РС и Уније удружења послодаваца. На сједници се расправљало о договору између Уније удружења послодаваца и Владе Републике Српске, којим је предвиђено смањење  збирне стопе доприноса у Републици Српској са 32,8% на 31%, затим преласка обрачуна неопорезивог дијела плате са нето износа од 700 КМ на бруто износ од 1.000 КМ и смањења пореза на плату са 10% нето плате на 8% бруто плате.

Савез синдиката РС је још у суботу 20.11.2021. године саопштио да је договор између Уније удружења послодаваца и Владе Републике Српске потпуно неприхватљив и сраман за раднике у Републици Српској, јер ће таквом одлуком радници у Српској добити повећање плате у износу од мизерних 14 до 20 КМ. Наставак Ванредне сједнице Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске планиран је сутра 23.11.2021. године, након састанка са предсједником Владе РС Радованом Вишковићем.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!