Свечана академија, Вијећница Банског двора Бањалука, 17.12.2018. у 16.00 часова

Свечана академија, Вијећница Банског двора Бањалука, 17.12.2018. у 16.00 часова
Свечана академија, Вијећница Банског двора Бањалука, 17.12.2018. у 16.00 часова

Поводом одласка 52. групе дјеце из Републике Српске и Федерације БиХ на једноипомјесечни одмор и опоравак на Сицилију и Сардинију, у понедјељак 17. децембра 2018. године, са почетком у 16,00 часова, у Вијећници Банског двора Бањалуци, биће одржана свечана академија.

Том приликом предсједнику Хуманитарног удружења ,,Лучиано Лама,, са Сицилије Ђузепи Пину Кастелану, иницијатору и организатору ове велике хуманитарне акције, биће додијељена почасна плакета.

Свечаној академији ће присуствовати тридесеточлана делегација са Сицилије и  Јужне Италије коју ће чинити ректор сицилијанског универзитета, генерални секретар Синдиката Сицилије, који броји 400 хиљада чланова, те начелници неколико италијанских општина у којима  бораве дјеца.

Свечаној академији ће присуствовати ректор Независног универзитета у Бањалуци, делегација Савеза синдиката Републике Српске, те представници Града Бање Луке и Владе Републике Српске.

Дјеца из вишечланих породица, без једног или оба родитеља, те малишани без родитељског старања из РС и Ф БиХ,  њих око 20 хиљада, већ 21 годину, у оквиру сарадње Савеза синдиката Републике Српске и ССС БИХ били су најдражи  гости  италијанских породица на Сицилији и Сардинији.

Сниматељима и фоторепортерима ћемо омогућити да сниме академију у 16,40 часова а изјаве за медије су по завршетку  академије у 17,00 часова. Позвани су  новинари да медијски пропрате овај догађај и да о њему информишу јавност.


Последње вијести

Фондације Фридрих Еберт

Опроштајна посјета директора Фондације Фридрих Еберт Мариуса Милера Хенига Савезу синдиката Републике Српске

Међународна сарадња
Данас је у Кабинету предсједнице Савеза синдиката Републике Српске уприличен опроштајни састанак са резидентним директором Фондације Фридрих Еберт, господином Мариусом Милером Хенигом са којим су представници Савеза синдиката Републике Српске имали изузетну сарадњу. На састанку [опширније]
" Радићемо са нашим социјалним партнерима и на повећању плата " , предсједница РС Жељка Цвијановић, 18.03.2019. године

“ Радићемо са нашим социјалним партнерима и на повећању плата “ , предсједница РС Жељка Цвијановић, 18.03.2019. године

Савез синдиката РС
У Бањалуци је одржан састанак предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, руководством Владе Српске и предсједницима парламентарних странака које чине већину у Народној скупштини. Предсједница Српске је рекла да [опширније]