Sjednica sindikalnog odbora „KOSMOS“ Banja Luka

Sjednica sindikalnog odbora "KOSMOS" Banjaluka

Dana 01.10.2019. godine održana je Sjednica sindikalnog odbora „KOSMOS“ Banjaluka. Sastanku su prisustvovali Mihajlo Zrnić, predsjednik sindikata i članovi sindikalnog odbora Miroslav Ivić, Svjetlana Musan,  Goran Bojinović i Goran Grbić. Sastanku je prisustvovao i Tane Peulić predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske.

Na sastanku je raspravljano o aktivnostima vezanim za dobivanje kredita, Nacrt nove sistematizacije i budućnost preduzeća.

O dosadasnjim aktivnostima menadžmenta, resornog ministarstva privrede Republike Srpske i sindikata informaciju je podnio Tane Peulić, predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske, i ona je jednoglasno prihvaćena.

O Nacrtu nove sistematizacije informaciju je podnio Mihajlo Zrnić, predsjednik sindikalne organizacije a u raspravi su učestvovali svi članovi sindikalnog odbora te je usvojena jednoglasna odluka da se sistematizacijom moraju obuhvatiti svi zaposleni radnici i da nema viška radnika, a prije svega kada se zna da je svakim danom sve veća potražnja za kvalifikovanom radnom snagom po preduzećima.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!