Sindikati privrede i Unija udruženja poslodavaca RS dogovorili se da unaprijede buduću saradnju

Sindikati privrede i Unija udruženja poslodavaca RS dogovorili se da unaprijede buduću saradnju
Sindikati privrede i Unija udruženja poslodavaca RS dogovorili se da unaprijede buduću saradnju

Potpredsjednik Saveza sindikata Saveza sindikata Republike Srpske za oblast privrede i predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva  RS Tane Peulić i predsjednici granskih sindikata privrede, razvovarali su danas u Domu sindikata u Banjaluci sa predsjednikom i potpredsjednikom Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Dragutinom Škrebićem i Sašom Trivićem o unapređelju saradnje radničke i poslodavačke asocijacije u Republici Srpskoj.

Poslije dvočasovnog sastanka dogovoreno je da je potrebno  buduću saradnju sindikata privrede i Unije udruženja poslodavaca, zbog ostvarivanja zajedničkih interesa, stalno unapređivati, te da se sastanci ovakvog sadržaja ubuduće što češće održavaju, a najdalje svaka dva mjeseca.

Što se tiče zajedničkih aktivnosti na izradi, usaglašavanju i potpisivanju granskih kolektivnih ugovora, zakučeno je da se najdalje za 60 dana održi sastanak na kome bi ,, oči u oči,, razgovarali svi predsjednici granskih sindikata privrede, članice Saveza sindikata RS , zatim predsjednik i potpredsjednik Unije udruženja poslodavaca, uz obavezno prisustvo predsjednika strukovnih udruženja poslodavaca, članica Unije.

Sastanku su pored potpredsjednika Peulića prisustvovali i aktivno i konstruktivno učestovali u njegovom radu, predsjednici granskih sindikata Dragana Vrabičić, Danko Ružičić, Kosta Bundalo, Goran Savanović,, Aleksaandar Tomić,Nebojsša Đokić i Nikola Šobat.


Poslednje vijesti

11. sindikalna ljetna škola Pan - evropskog regionalnog savjeta " Izazovi za mir, demokratiju i slobode u Evropi " Sarajevo, 11 - 13. septembar 2018. godine

11. sindikalna ljetna škola Pan – evropskog regionalnog savjeta “ Izazovi za mir, demokratiju i slobode u Evropi “ Sarajevo, 11 – 13. septembar 2018. godine

Međunarodna saradnja
Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske, Ranka Mišić, učestvovaće u radu 11.sindikalne ljetne škole koju organizuje Međunarodna konfederacija sindikata/Pan-evropski regionalni savjet (MKS/PERS) a čija je članica Savez sindikata Republike Srpske. Tema 11. sindikalne ljetne škole je [opširnije]
Održan sastanak predsjednice Saveza sindikata Republike Srpske i predsjednika granskih sindikata sa premijerkom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i ministrima u Vladi RS ( Foto RTRS )

Održan sastanak predsjednice Saveza sindikata Republike Srpske i predsjednika granskih sindikata sa premijerkom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i ministrima u Vladi RS ( Video )

Savez sindikata RS
Danas je u Domu sindikata održan sastanak predsjednice Saveza sindikata Republike Srpske Ranke Mišić i predsjednika granskih sindikata sa premijerkom Željkom Cvijanović i ministrima u Vladi Republike Srpske Antonom Kasipovićem i Danom Maleševićem. Predsjednik Vlade [opširnije]