Синдикална организација Алумине: Подсјетник на Иницијативу за пренос/откуп потраживања

Синдикални одбор Синдикалне организације Алумине из Зворника упутио је предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу и министру финансија у Влади РС Зори Видовић „Подсјетник на Иницијативу за пренос/откуп потраживања“ у стечајној маси фабрике глинице Бирач а.д. Зворник.

Подсјећамо, Синдикат Алумине је 28. априла 2022. године отвореним писмом покренуо иницијативу за откуп  потраживања. Писмо је крајем априла мјесеца послато предсједнику Владе Републике Српске, Пореској управи РС, Фонду пензијско-инвалидског осигурања РС, Фонду здравственог осигурања РС, као и стечајном управнику БИРАЧ а.д. Лазару Ђурђевићу. С обзиром да радници Алумине до данас нису добили одговор, подсјетили су надлежне на њихову иницијативу, у којој је, између осталог, наведено да су спремни да откупе потраживања, те да се надају брзом одговору, како би на вријеме могли да крену у обезбјеђење кредитних средстава.

Синдикална органиазција Алумине дјелује у саставу Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!