Сатанак Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске и министра рада и борачко – инвалидске заштите РС Душка Милуновића, Дом синдиката, 23.01.2019. године

Сатанак Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске и министра рада и борачко - инвалидске заштите РС Душка Милуновића, Дом синдиката, 23.01.2019. године

На позив предсједнице Савеза синдиката Републике Српске Ранке Мишић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, присуствоваће сутра, 23. јануара 2019. године у Дому синдиката у Бањалуци, на сједници Предсједништва Савеза синдиката РС.

На сједници ће се разговарати о националном социјалном дијалогу, реализацији Меморандума потписаног од стране Владе Републике Српске и Савеза синдиката Републике Српске, дана 28. 12.2017. године са акцентом на Програм рада Министарства  у 2019. години, посебно на доношењу измјена и допуна Закона о раду РС, Закона у посредовању у запошљавању и правима за вријеме незапослености РС, Закона о инспекцијама РС, Закона о мобингу РС и изради  Стратегије безбједности и заштите здравља на раду РС.

Неизоставна тема разговора биће јачање капацитета Економско-социјалног савјета Републике Српске и колективно преговарање.

Сниматељима и фоторепортерима ћемо омогућити да сниме скуп у 13,35 часова, а изјаве за медије су у 13,45 часова.

Позивамо новинаре да медијски пропрате овај догађај и да о њему информишу јавност.

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана 16. и 17. април 2019.године, Тирана

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана, Тирана, 16. и 17. април 2019. године

Међународна сарадња
У Тирани, 16. и 17. арила 2019. године одржава се Седми форум цивилног друштва Западног Балкана који организује Европски економско-социјални савјет о теми „Стање цивилног друштва на Западном Балкану- стање социјалног дијалога.“ Овај Форума је [опширније]