Сатанак Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске и министра рада и борачко – инвалидске заштите РС Душка Милуновића, Дом синдиката, 23.01.2019. године

Сатанак Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске и министра рада и борачко - инвалидске заштите РС Душка Милуновића, Дом синдиката, 23.01.2019. године

На позив предсједнице Савеза синдиката Републике Српске Ранке Мишић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, присуствоваће сутра, 23. јануара 2019. године у Дому синдиката у Бањалуци, на сједници Предсједништва Савеза синдиката РС.

На сједници ће се разговарати о националном социјалном дијалогу, реализацији Меморандума потписаног од стране Владе Републике Српске и Савеза синдиката Републике Српске, дана 28. 12.2017. године са акцентом на Програм рада Министарства  у 2019. години, посебно на доношењу измјена и допуна Закона о раду РС, Закона у посредовању у запошљавању и правима за вријеме незапослености РС, Закона о инспекцијама РС, Закона о мобингу РС и изради  Стратегије безбједности и заштите здравља на раду РС.

Неизоставна тема разговора биће јачање капацитета Економско-социјалног савјета Републике Српске и колективно преговарање.

Сниматељима и фоторепортерима ћемо омогућити да сниме скуп у 13,35 часова, а изјаве за медије су у 13,45 часова.

Позивамо новинаре да медијски пропрате овај догађај и да о њему информишу јавност.

Преговори социјалних партнера о Општем колективном уговору, 20.02.2019. године, 13.00 часова

Најаве догађаја
У Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци, сутра 20. фебруара 2019 године ( сриједа), са почетком у 13,00 часова, одржаће се преговори социјалних партнера, Владе РС, Уније удружења послодаваца и Савеза синдиката Републике Српске,  [опширније]
Састанак делегације ССРС са министром привреде и предузетништва РС Вјекославом Петричевићем, 20.02.2019. године у 11.00 часова