Sastanak predsjednika STUD RS Gorana Savanovića sa radnicima Merkatora

Sastanak predsjednika STUD RS Gorana Savanovića sa radnicima Merkatora
Sastanak predsjednika STUD RS Gorana Savanovića sa radnicima Merkatora

Zbog isteka desetogodišnjeg zakupa prodajnih objekata u Gradišci i na Starčevici u Banjaluci komapanija Merkator BIH krajem novembra 2018. godine vraća objekte vlasniku TROPIK Banjaluka.

Radnici iz ovih objekata zatražili su pomoć i Sindikat trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti Republike Srpske uključio se u pružanje pomoći.

Predsjednik STUD RS Goran Savanović i povjerenik SSRS za Gradišku Boško Grgić odazvali su se pozivu radnika Merkatora te im predočili tok pregovora i njihova prava. Sastanak je održan u petak 19. oktobra u Gradišci.

Kompanija Tropik i ovaj put je pokazala svoj loš odnos prema radnicima, jer je odbila da radnike preuzme sa vraćanjem objekata, nego im je ponudila mogućnost zasnivanja probnog rada na određeno vrijeme od mjesec dana i to nakon intervjua.

Na ovaj način radnici koji rade u prosjeku oko 10 godina gube status radnika na neodređeno vrijeme.

Nakon nekoliko razgovora i pismene korespondencije između predsjednika STUD RS i predsjednika sindikalne organizacije Merkator sa rukovodstvom kompanije dobijene su garancije da će status radnika biti riješen u skladu sa radno – pravnim zakonodavstvom Republike Srpske.

Radnici su izrazili zahvalnost sindikatu za pomoć koja im se pruža.


e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!