Састанак мреже правника из Југоисточне Европе NETLEX

У организацији Европске конфедерације синдиката у Штокхолму се од 20.до 22.фебруара 2019.године  одржава састанак правника из синдикалних централа из Југоисточне Европе.

Мрежа правника под називом NETLEX која дјелује и ради још од 1996.године има за циљ јачање капацитета како Европске конфедерације синдиката тако и њених организација чланица.

Теме овогодишњег  састанка  су: право на организовање и колективно преговарање – стање у Европи, на који начин побољшати законске прописе који се тичу синдикалних права, дигнитет на радном мјесту и повјерљивост личних података радника, ажурирање законодавних иницијатива као што је Директива о транспарентности и предвидивости услова рада, те заштита узбуњивача-звиждача и измјена радног законодавства.

Члан ове мреже је и представник Савеза синдиката Републике Српске, Горан Станковић који ће дати свој допринос у раду састанка мреже.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]