Састанак мреже правника из Југоисточне Европе NETLEX

У организацији Европске конфедерације синдиката у Штокхолму се од 20.до 22.фебруара 2019.године  одржава састанак правника из синдикалних централа из Југоисточне Европе.

Мрежа правника под називом NETLEX која дјелује и ради још од 1996.године има за циљ јачање капацитета како Европске конфедерације синдиката тако и њених организација чланица.

Теме овогодишњег  састанка  су: право на организовање и колективно преговарање – стање у Европи, на који начин побољшати законске прописе који се тичу синдикалних права, дигнитет на радном мјесту и повјерљивост личних података радника, ажурирање законодавних иницијатива као што је Директива о транспарентности и предвидивости услова рада, те заштита узбуњивача-звиждача и измјена радног законодавства.

Члан ове мреже је и представник Савеза синдиката Републике Српске, Горан Станковић који ће дати свој допринос у раду састанка мреже.

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Међународна сарадња
Данас ће се у Београду у згради Владе Републике Србије одржати трилатерални састанак представника економско-социјалних савјета Републике Србије, Републике Српске и Грчке у чијем раду ће учествовати предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић. На [опширније]