Saopštenje za javnost Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske

Saopštenje za javnost Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske
Saopštenje za javnost Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske

Poštovani građani Republike Srpske,

MOLIMO  VAS, DAJTE ŠANSU I NAMA I SEBI!

Mi smo na izmaku snage, fizičke izdržljivosti, sve nas je manje, došli smo do zida.

Poštovani građani,

Dajte nam šansu, da sačuvamo zdravstveni sistem, da sačuvamo vaše zdravlje, da pružamo pomoć onima kojima je neophodna. Ako i dalje budete učesnici i organizatori porodičnih slavlja, rođendana i svadbi, žurki i privatnih provoda, ako i dalje značajan broj vas odbacuje masku i fizičku distancu, veoma brzo neće biti mjesta za COVID pozitivne sa teškim simptomima. Poštovani građani, neće biti mjesta za hronične bolesnike i sve druge koji se svakodnevno susreću s različitim oboljenjima.

Situacija je dramatična, zdravstveni radnici su umorni, iscrpljeni, mnogi su i bolesni, pomozite nam. Nosite masku, držite distancu, ne idite i ne organizujte nikakva okupljanja. Vaša maska i vaša distanca, čuva vas, čuva nas, čuva zdravstveni sistem, čuva ekonomije, čuva Srpsku, pa zar je toliko teško da ispoštujete mjere. Beskrajno smo zahvalni svima vama koji poštujete sve epidemiološke mjere.

Pozivamo Ministarsto zdravlja i socijalne zaštite RS, direktore UKC, bolnica i domova zdravlja, kao i Krizni štab da iznađu mogućnost da se sa Zavoda za zapošljavanje pozovu zdravstveni radnici kao pomoć, da se dodatno motivišu zaposleni, kako bi svi zajedno pobijedili COVID, sačuvali zdravstveni sistem i što je najvažnije sačuvaali naše građane.

ČLANOVI SINDIKATA  ZDRAVSTVA I SOCIJALNE ZAŠTITE RS.


Najvažnije aktivnosti Saveza sindikata Republike Srpske u borbi za radnička prava