Predstavnici Sindikata metalske industrije i rudarstva RS održali sastanak u preduzeću „Jelšingrad Livar“

Predstavnici Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske u Banjaluci su 30. juna 2022. godine održali sastanak sa predstavnicima preduzeća „Jelšingrad Livar“. Na sastanku je bilo riječi o stanju u livnici čelika, o uslovima rada i mjerama koje se preduzimaju i cilju povećanja proizvodnje i stvaranja što boljih uslova rada, kao i redovnog izmirenja plata i ostalih primanja prema zaposlenim. Sastanku su prisustvovali predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Radenko Smiljanić, sekretar granskog sindikata Tane Peulić, predsjednik sindikalne organizacije „Jelšingrad Livar“ Zoran Ilić i generalni direktor ovog preduzeća Miodrag Brdar. Predstavnici sindikata su na sastanku informisani od strane uprave preduzeća da ima dovoljno naloga za proizvodnju, da se plate i druga primanja redovno isplaćuju i da je u toku obezbjeđenje reprograma za nastale obaveze iz ranijih godina.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!