Представници Савеза синдиката Републике Српске на састанку са министром Минићем

Делегација Савеза синдиката Републике Српске, предвођена предсједницом Ранком Мишић, упознала је данас министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске са системом плата у Републици Српској, који заговара Савез синдиката РС. Министар Саво Минић је истакао да подржава рад Савеза синдиката РС, уз тврдње да је министарство које он води на располагању синдикату за сарадњу и помоћ. На састанку, који је одржан у просторијама Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде је било ријечи о положају радника у прехрамбеној и пољопривредној производњи и платама, чији је просјек испод 1.000 КМ. Предсједник Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије РС Велимир Рудић упознао је ресорног министра са проблемима у вези са потписивањем гранског колективног уговора, као и тренутним стањем на ергели „Вучијак“. Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Саво Минић упознао је представнике Савеза синдиката РС са приоритетима овог министарства у наредном периоду, као што је обезбјеђивање што већег броја додијељених подстицаја и стварање тржишног вишка. Састанку су присуствовали потпредсједник Савеза синдиката РС Данко Ружичић и генерални секретар Горан Станковић.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!