Predsjednik Tane Peulić na sindikalnom sastanku u gradiškom “ Metalu “ ( Audio )

Predsjednik Tane Peulić na sindikalnom sastanku u gradiškom " Metalu "
Predsjednik Tane Peulić na sindikalnom sastanku u gradiškom " Metalu "

Sindikalni odbor ‘Metala’iz Gradiške zatražiće hitan sastanak sa većinskim  vlasnicima kapitala ovoga preduzeća, kako bi se zatražili odgovori na nekoliko pitanja. Na proširenom sastanku sindikalnog odbora u čijem radu su učestvovali i predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva RS Tane Peulić i sindikalni povjerenik Boško Grgić, razmatrana je aktuelna situacija u ovom preduzeću,kao i informacije vezano za posljednje promjene u vlasničkoj strukturi.

“ Tražimo sastanak sa vlasnicima i direktorom  preduzeća kako bismo im saopštili svoje stavove. Potpisali smo PKU, tražimo njegovu dosljednu primjenu, a započećemo i pregovore oko povećanja cijene rada. Tu su i druga pitanja vezana za status radnika. Odmah nakon sastanka sa vlasnicima zatražićemo sjednicu Sindikalne organizacije ‘Metala’. Želja nam je da svim radnicima – članovima sindikalne organizacije direktno  saopštimo šta smo uradili , šta smo dogovorili i šta nam je činiti. “ , rekao je Peulić.

O zaključcima sa današnje sjednice i narednim koracima  sindikata  radnici ‘Metala’ su blagovremeno informisani   posredstvom članova sindikalnog odbora i zaključaka istaknutim na oglasnim tablama preduzeća.


e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!