Предсједник Синдиката здравства и социјалне заштите Миленко Гранулић у радној посјети Дому здравља у Приједору

Предсједник Синдиката здравства и социјалне заштите Миленко Гранулић у радној посјети Дому здравља у Приједору
Предсједник Синдиката здравства и социјалне заштите Миленко Гранулић у радној посјети Дому здравља у Приједору

Предсједник Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске Миленко Гранулић боравио је данас у радној посјети Дому здравља у Приједору и разговарао са директорицом ове здравствене установе Славицом Поповић.

Након састанка он је изјавио да га политика у здравству не занима, већ редовне плате, солидни коефицијенти и поштовање колективног уговора, као и да се синдикат никад није мијешао у кадровску политику, али да не жели гледати да се смјењује неко ко позитивно послује.

„Бојим се да ће неком смјеном кола потпуно кренути низбрдо, као што се већ дешавало у појединим установама у Републици Српској, гдје су смјењивани способни директори а постављани они који нису адекватни за та радна мјеста, и онда долазимо у проблем, не само синдикат, него и сви запослени у тим здравственим установама.“ , рекао је Гранулић

Приједорски Дом здравља је истакао као примјер успјешног пословања, и да је пријатно изненађен информацијом да сви запослени у овој здравственој установи имају максималне коефицијенте по закону о платама и колективном уговору.

„Овдје се у потпуности поштује колективни уговор, значи исплаћује се све што је њиме предвиђено. Постоји мањи проблем око исплате јубиларне награде, али и то ће бити рјешено у наредном периоду. Установа послује веома позитивно и нема дуговања ни за доприносе, као што је случај у неким другим здравственим установама.“

Он је поново скренуо пажњу на тешко стање у здравству и веома ниске плате, те да очекује да Влада Републике Српске под хитно, у наредних неколико дана, тј. до краја мјесеца, нађе рјешење за повећање најниже цијене рада, која тренутно износи 135КМ, у супротном, није искључена ни могућност штрајка.

Иза успјеха стоји тимски рад , установа послује успјешно и измирује све своје обавезе према запосленим, рекла је Славица Поповић директор Дома здравља у Приједору.

„Исплаћујемо плате по максималним коефицијентима мјесец за мјесец, немамо ниједне марке дуговања за порезе и доприносе, и поштујемо све одредбе колективног уговора. Ми смо једна од ријетких здравствених установа која је показала да се на основу средстава уговорених са Фондом, и рационалним пословањем, једном строгом финансијском дисциплином, може постићи успјех у раду.“


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!