Poboljšanje materijalnog položaja radnika zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti

Republički odbor Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske je 04.09.2020. godine, on-line, putem ZOOM aplikacije, održao sjednicu Republičkog odbora, na kojoj se raspravljalo o realizaciji zaključaka sa prethodne sjednice, sa posebnim akcentom na poboljšanje materijalno-socijalnog položaja radnika zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti.

U tom pravcu, tokom sedmice, biće održan sastanak Pregovaračkog tima Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite, Alenom Šeranićem, vezano za materijalno-socijalni položaj zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, zaštitu zdravlja na radu i stvaranje uslova za korišćenje prava iz radnog odnosa.

Na sjednici Republičkog odbora dogovoren je plan obilaska terena i raspored održavanja sastanaka po regijama, na kojima će se raspravljati o trenutnom stanju u sindikalnim organizacijama i načinu rješavanja problema članova Sindikata, kao i o trenutnim aktivnostima Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske.

Prvi regionalni sastanak za područje Hercegovine, biće održan 8.9.2020. godine u Trebinju, a nakon toga u Foči, Istočnom Sarajevu i svim ostalim regijama u Republici Srpskoj.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!