Побољшање материјалног положаја радника запослених у здравству и социјалној заштити

Републички одбор Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске је 04.09.2020. године, on-line, путем ZOOM апликације, одржао сједницу Републичког одбора, на којој се расправљало о реализацији закључака са претходне сједнице, са посебним акцентом на побољшање материјално-социјалног положаја радника запослених у здравству и социјалној заштити.

У том правцу, током седмице, биће одржан састанак Преговарачког тима Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске са министром здравља и социјалне заштите, Аленом Шеранићем, везано за материјално-социјални положај запослених у здравству и социјалној заштити, заштиту здравља на раду и стварање услова за коришћење права из радног односа.

На сједници Републичког одбора договорен је план обиласка терена и распоред одржавања састанака по регијама, на којима ће се расправљати о тренутном стању у синдикалним организацијама и начину рјешавања проблемa чланова Синдиката, као и о тренутним активностима Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске.

Први регионални састанак за подручје Херцеговине, биће одржан 8.9.2020. године у Требињу, а након тога у Фочи, Источном Сарајеву и свим осталим регијама у Републици Српској.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!