Održana Izborna skuština Sindikata građevinarstva i stambeno – komunalnih djelatnosti Republike Srpske

Održana Izborna skuština sindikata građevinarstva i stambeno - komunalnih djelatnosi Republike Srpske

Materijalni i socijalni položaj zaposlenih u građevinarstvu i stambeno-komunalnoj djelatnosti Republike Srpske je veoma težak, zbog čega će nastaviti borbu za očuvanje i unapređenje svih stečenih prava iz rada, a to je moguće ako potpisivanjem Posebnog, granskog i Opšteg kolektivnog ugovora za RS.
Ovo je zaključeno na današnjoj Petoj izbornoj Skupštini Sindikata građevinarstva i stambeno komunalne djelatnosti RS , održanoj u Banjaluci.
Obraćajući se delegatima i gostima Skupštine, predsjednica ovog granskog sindikata Dragana Vrabičić, založila se za jedinstvo članstva, te da kroz dijalog sa socijalnim partnerima, grade slobodnije i humanije društvo u kome će radnik od svoga rada, živjeti dostojanstveno.
Usvojen je izvještaj o radu granskog sindikata za minuli četverogodišnji period, kao i Program rada Sindikata građevinarstva i stambeno-komunalne djelatnosti RS u naredne četiri godine.
Za predsjednika Sindikata građevinarstva i stambeno-komunalne djelatnosti RS, u naredne četiri godine, jednoglasno je izabrana Dragana Vrabičić.
Delegate Skupštine u ime Saveza sindikata RS pozdravila je predsjednica Ranka Mišić, a Skupštini su prisustvovale delegacije sindikata komunalnih djelatnosti Srbije, Vojvodine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Makedonije.

Održana Izborna skuština sindikata građevinarstva i stambeno – komunalnih djelatnosi Republike Srpske
Dragana Vrabičić izabrana za Predsjednicu sindikata građevinarstva i SKD RS