У Софији је, 15.маја 2018.године одржана Конференција на високом нивоу о економској и социјалној кохезији на Западном Балкану, која је заједнички организована од стране Европског економско-социјалног одбора   (EESC) и TAIEX (Технички инструмент за помоћ и размјену информација Европске комисије). На Конференцији се расправљало о процјени и перспективама европских интеграција на западном Балкану, економској и социјалној кохезији Западног Балкана, као и правима и оснаживању угрожених група (жене, млади  и мањинске групе). Закључци Конференције биће презентовани од стране предсједника EESC-a на Самиту шефова држава и влада ЕУ-Западни Балкан која ће се одржати 17. маја 2018. године, такође у Софији.

Савез синдиката Републике Српске је на овом скупу представљао генерални секретар Горан Станковић, који је све присутне упознао са тренутним проблемима са којима се суочава синдикат у Републици Српској, са посебним акцентом  на социјални дијалог, односно на стање у области колективног преговарања у вези измјена законских прописа из радно-правне области и колективних уговора.

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]