Konferencija eksperata na visokom nivou “ Reforme tržišta rada na Zapadnom Balkanu i Turskoj – Više radnih mjesta i boljih radnih mjesta za inkluzivni rast i prosperitet “ ,Budva, Crna Gora, 2-3.oktobar 2018.godine

Konferencija eksperata na visokom nivou Reforme tržišta rada na Zapadnom Balkanu i Turskoj – Više radnih mjesta i boljih radnih mjesta za inkluzivni rast i prosperitet Budva, Crna Gora, 2-3.oktobar 2018.godine

Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske, Ranka Mišić, učestvuje u radu Konferencije o temi „ Reforme tržišta rada na Zapadnom Balkanu i Turskoj“ koja se održava u Budvi od 2.i3.oktobra 2018. godine.

Konferencija, koju  organizuje Evropska komisija – DG Zapošljavanje , socijalna pitanja i inkluzija, je namjenjena stručnjacima iz oblasti rada i ekonomije iz sindikata, vlada  i poslovne zajednice iz zemalja Zapadnog Balkana i Turske, kao i stručnjacima iz EU organizacija, regionalnih i međunarodnih organizacija i institucija za istraživanja.

Najviše pažnje biće posvećeno neformalnom zapošljavanju na tržištima rada i načinu rješavanja ovog problema ne samo  u zemljama Zapadnog Balkana i Turske već i članicama Evropske unije. Pored neformalnog rada, biće govora i o podsticaju konkurentnog i inkluzivnog tržišta rada sa posebnim fokusom na zapošljavanje žena na Zapadnom Balkanu.

Pored predsjednice Saveza sindikata Republike Srpske, u radu Konferencije učestvuju i predstavnici saveza sindikata iz zemalja bivše Jugoslavije.

Poslednje vijesti

Izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Banjaluka u posjeti preduzeću Vodovod Srbac

Aktivnosti u sindikalnim organizacijama
Danas je na poziv predsjednika sindikalne organizacije Vodovod Srbac Milovana Dobrnjca kolektiv posjetio izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Banjaluka Goran Savanović. Tema razgovora bio je tekst novog predloga Pravilnika o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti koji [opširnije]