Делегација Синдиката правосуђа Републике Српске у радној посјети Приједору

Дана 06. 11. 2017. године делегација Синдиката правосуђа РС обишла је административне раднике у новоформираним Окружном суду у Приједору и Окружном привредном суду у Приједору. Том приликом радницима је објашњена улога и значај синдикалног организовања, предочен досадашњи рад Синдиката правосуђа РС, као и планови за наредни период. Презентована је структура организовања Синдиката правосуђа РС, као и Савеза синдиката РС.

Договорено је да секретар Синдиката правосуђа РС, заједно са предсједницом Синдикалне организације Основног суда у Приједору, обезбједи потребну документацију, како би била основана синдикална организација радника запослених у Окружном суду и Окружном привредном суду у Приједору. Обострана жеља је да се региструје нова синдикална организација до краја године.

Истог дана обављен је и разговор са члановима Синдикалне организације у Основном суду у Приједору. Са члановима је разговарано о текућим проблемима, динамици исплате заосталих плата, проблемима око начина обрачуна превоза, као и о другим питањима битним за побољшање статуса радника у овој правосудној институцији.

Обављен је разговор са предсједником Окружног суда у Приједору. Предсједник овог суда је дао пуну подршку активностима Синдиката правосуђа Републике Српске.

Регионални форум о платама, Београд, 16-17.јули 2019. године

Регионални форум о платама, Београд, 16-17. јули 2019. године

Међународна сарадња
У складу са закључцима са сједнице Извршног одбора Пан-европског регионалног савјета (PERC), плате су неприхватљиво ниске у југоисточној Европи, што доводи у питање раднички дигнитет и живот. Како би се подржали синдикати у борби за [опширније]