Danas u Atini potpisan Protokol o saradnji između Ekonomsko – socijalnog savjeta Republike Srpske i Ekonomsko – socijalnog savjeta Grčke

Danas u Atini potpisan Protokol o saradnji između Ekonomsko - socijalnog savjeta Republike Srpske i Ekonomsko - socijalnog savjeta Grčke

Predsjednica Ekonomsko-socijalnog savjeta Republike Srpske Ranka Mišić , sastala se danas  u 13.00 časova u Atini  sa predsjednikom Ekonomsko-socijalnog savjeta Grčke, Jorgosom Vernikosom.

Tom prilikom potpisan je Protokol o saradnji ova dva Savjeta radi umrežavanja, čvršće saradnje, razmjene iskustava i dobrih praksi u ekonomskim i socijalnim temama.

Potpisivanju Protokola prisustvovao je i predsjednik Evropskog ekonomsko-socijalnog komiteta Jorgos Dasis.

Pored potpisivanja Protokola, predstavnici Ekonomsko-socijalnog savjeta Republike Srpske učestvuju i u radu   Međunarodne konferencije o temi „Socijalni dijalog i budućnost rada“ koju organizuju Međunarodna organizacija rada, Međunarodna asocijacija ekonomskih i socijalnih savjeta i sličnih institucija (AICESIS) i Ekonomsko-socijalni savjet Grčke.

Poslednje vijesti

Izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Banjaluka u posjeti preduzeću Vodovod Srbac

Aktivnosti u sindikalnim organizacijama
Danas je na poziv predsjednika sindikalne organizacije Vodovod Srbac Milovana Dobrnjca kolektiv posjetio izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Banjaluka Goran Savanović. Tema razgovora bio je tekst novog predloga Pravilnika o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti koji [opširnije]