Данас у Атини потписан Протокол о сарадњи између Економско – социјалног савјета Републике Српске и Економско – социјалног савјета Грчке

Данас у Атини потписан Протокол о сарадњи између Економско - социјалног савјета Републике Српске и Економско - социјалног савјета Грчке

Предсједница Економско-социјалног савјета Републике Српске Ранка Мишић , састала се данас  у 13.00 часова у Атини  са предсједником Економско-социјалног савјета Грчке, Јоргосом Верникосом.

Том приликом потписан је Протокол о сарадњи ова два Савјета ради умрежавања, чвршће сарадње, размјене искустава и добрих пракси у економским и социјалним темама.

Потписивању Протокола присуствовао је и предсједник Европског економско-социјалног комитета Јоргос Дасис.

Поред потписивања Протокола, представници Економско-социјалног савјета Републике Српске учествују и у раду   Међународне конференције о теми „Социјални дијалог и будућност рада“ коју организују Међународна организација рада, Међународна асоцијација економских и социјалних савјета и сличних институција (AICESIS) и Економско-социјални савјет Грчке.

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Активности у синдикалним организацијама
Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић. Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који [опширније]
Информација у вези са Одлуком Уставног суда Републике Српске