Данас у Атини потписан Протокол о сарадњи између Економско – социјалног савјета Републике Српске и Економско – социјалног савјета Грчке

Данас у Атини потписан Протокол о сарадњи између Економско - социјалног савјета Републике Српске и Економско - социјалног савјета Грчке

Предсједница Економско-социјалног савјета Републике Српске Ранка Мишић , састала се данас  у 13.00 часова у Атини  са предсједником Економско-социјалног савјета Грчке, Јоргосом Верникосом.

Том приликом потписан је Протокол о сарадњи ова два Савјета ради умрежавања, чвршће сарадње, размјене искустава и добрих пракси у економским и социјалним темама.

Потписивању Протокола присуствовао је и предсједник Европског економско-социјалног комитета Јоргос Дасис.

Поред потписивања Протокола, представници Економско-социјалног савјета Републике Српске учествују и у раду   Међународне конференције о теми „Социјални дијалог и будућност рада“ коју организују Међународна организација рада, Међународна асоцијација економских и социјалних савјета и сличних институција (AICESIS) и Економско-социјални савјет Грчке.

Синдикати привреде и Унија удружења послодаваца РС договорили се да унаприједе будућу сарадњу

Потпредсједник Савеза синдиката Савеза синдиката Републике Српске за област привреде и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства  РС Тане Пеулић и предсједници гранских синдиката привреде, развоварали су данас у Дому синдиката у Бањалуци са предсједником [опширније]
в

Семинар о промоцији и побољшању социјалног дијалога у Републици Српској, Бања Лука, 3 – 4. јул