11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 11.синдикалне љетне школе коју организује Међународна конфедерација синдиката/Пан-европски регионални савјет (МКС/ПЕРС) а чија је чланица Савез синдиката Републике Српске.

Тема 11. синдикалне љетне школе је „Изазови за мир, демократију и слободе у Европи“ са посебним фокусом на раст десничарских партија и популизма у Европи гдје ће своја излагања имати универзитетски професори са Оксфорда, Варшаве и Москве. Такође ће своја излагања имати  и виши специјалисти из Међународне организације рада за радничке активности са посебним освртом на конвенције и препоруке МОР-а у вези слободе удруживања и Програма достојанственог рада.

Поред предсједнице Мишић, у раду школе ће учествовати и предсједници савеза синдиката из земаља бивше Југославије и региона Југоистичне Европе,предсједник, генерални и извршни секретар ПЕРС-а, те представници Центра за социјална права рада из Москве.

Биће говора и о Конгресу Међународне конфедерације синдиката који ће се одржати у децембру мјесецу ове године у Копенхагену.

Школа почиње 11.а завршава 13.септембра 2018.године у Сарајеву.

Горан Станковић Генерални секретар ССРС за портал “ Српскаинфо “ , 12.02.2019. године

Горан Станковић, Генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске у изјави за портал “ СРПСКАИНФО “ истакао је да су измјене Закона о раду договорене и Меморандумом који су још 2017. године потписали представници Владе РС [опширније]
Предсједник СТУД РС Горан Савановић у Градишци

Грански синдикати