11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 11.синдикалне љетне школе коју организује Међународна конфедерација синдиката/Пан-европски регионални савјет (МКС/ПЕРС) а чија је чланица Савез синдиката Републике Српске.

Тема 11. синдикалне љетне школе је „Изазови за мир, демократију и слободе у Европи“ са посебним фокусом на раст десничарских партија и популизма у Европи гдје ће своја излагања имати универзитетски професори са Оксфорда, Варшаве и Москве. Такође ће своја излагања имати  и виши специјалисти из Међународне организације рада за радничке активности са посебним освртом на конвенције и препоруке МОР-а у вези слободе удруживања и Програма достојанственог рада.

Поред предсједнице Мишић, у раду школе ће учествовати и предсједници савеза синдиката из земаља бивше Југославије и региона Југоистичне Европе,предсједник, генерални и извршни секретар ПЕРС-а, те представници Центра за социјална права рада из Москве.

Биће говора и о Конгресу Међународне конфедерације синдиката који ће се одржати у децембру мјесецу ове године у Копенхагену.

Школа почиње 11.а завршава 13.септембра 2018.године у Сарајеву.

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Активности у синдикалним организацијама
Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић. Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који [опширније]
Информација у вези са Одлуком Уставног суда Републике Српске