11. sindikalna ljetna škola Pan – evropskog regionalnog savjeta “ Izazovi za mir, demokratiju i slobode u Evropi “ Sarajevo, 11 – 13. septembar 2018. godine

11. sindikalna ljetna škola Pan - evropskog regionalnog savjeta " Izazovi za mir, demokratiju i slobode u Evropi " Sarajevo, 11 - 13. septembar 2018. godine

Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske, Ranka Mišić, učestvovaće u radu 11.sindikalne ljetne škole koju organizuje Međunarodna konfederacija sindikata/Pan-evropski regionalni savjet (MKS/PERS) a čija je članica Savez sindikata Republike Srpske.

Tema 11. sindikalne ljetne škole je „Izazovi za mir, demokratiju i slobode u Evropi“ sa posebnim fokusom na rast desničarskih partija i populizma u Evropi gdje će svoja izlaganja imati univerzitetski profesori sa Oksforda, Varšave i Moskve. Takođe će svoja izlaganja imati  i viši specijalisti iz Međunarodne organizacije rada za radničke aktivnosti sa posebnim osvrtom na konvencije i preporuke MOR-a u vezi slobode udruživanja i Programa dostojanstvenog rada.

Pored predsjednice Mišić, u radu škole će učestvovati i predsjednici saveza sindikata iz zemalja bivše Jugoslavije i regiona Jugoistične Evrope,predsjednik, generalni i izvršni sekretar PERS-a, te predstavnici Centra za socijalna prava rada iz Moskve.

Biće govora i o Kongresu Međunarodne konfederacije sindikata koji će se održati u decembru mjesecu ove godine u Kopenhagenu.

Škola počinje 11.a završava 13.septembra 2018.godine u Sarajevu.

Poslednje vijesti

Izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Banjaluka u posjeti preduzeću Vodovod Srbac

Aktivnosti u sindikalnim organizacijama
Danas je na poziv predsjednika sindikalne organizacije Vodovod Srbac Milovana Dobrnjca kolektiv posjetio izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Banjaluka Goran Savanović. Tema razgovora bio je tekst novog predloga Pravilnika o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti koji [opširnije]